Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Γιαουρτομπίφτεκο (Μπιφτέκι με γιαούρτι το Ελληνικό κεμπάπ)

Υλικά
½ κιλό κιμά αρνίσιο
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200 γραμ. γιαούρτι σακούλας
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Από 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μοιράστε το μίγμα σε οκτώ ίσες μερίδες.
Πλάσετε κάθε μπαλάκι σε ένα σχήμα λουκάνικου και περάστε τα σε οκτώ καλαμάκια (προηγουμένως βυθίζουμε σε νερό για να μην καούν περίπου 30 λεπτά).
Σκεπάστε και αφήστε τα στο ψυγείο για πέντε έως 10 λεπτά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με γκριλ ή σε μια σχάρα μπάρμπεκιου για 12 έως 16 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: