Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πλεξίδα λαχανικών

Υλικά
1 φύλλο κρούστας
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε κύβους
150 γραμ. τσένταρ τριμμένο
200 γραμ. φέτα σκληρή σε χοντρά κομμάτια
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό ελαφρός χτυπημένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε από την φλούδα τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε να στραγγίξουν. (δεν θέλουμε πολλά υγρά στην πίτα μας).
Κόβουμε τα καρότα σε κύβους και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το τσένταρ και την φρυγανιά.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Στον πάγκο εργασίας ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο κρούστας σε παραλληλόγραμμο κάθετα προς εμάς.
Σημαδεύουμε σε τρία κάθετα μέρει. Στο μεσαίο βάζουμε τα λαχανικά αφήνοντας ένα μικρό κενό επάνω και κάτω και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σε κομμάτια την φέτα να πάει παντού.
Με μαχαίρι κόβουμε σε λουρίδες τα δύο πλαϊνά μέρει της ζύμης.
Αρχίζουμε να κλείνουμε τις λουρίδες από τις άκρες προς το κέντρο σε μια πλεξούδα.
Αλείφουμε την πλεξούδα με το αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνια με το σουσάμι.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: