Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Λαβράκι, Ψημένο στην λαδόκολλα με Βότανα Και Μανιτάρια

Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένους
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 ml ξηρό λευκό κρασί
2 λαβράκια του κιλού καθαρισμένα
4 φύλλα δάφνης
Λίγα κλωναράκια θυμάρι
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα ταψί βάζετε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Τα φύλλα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από το ταψί.
Στο τηγάνι τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι για ένα λεπτό, αλλά δεν του επιτρέπουν να πάρει χρώμα.
Αυξήστε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για λίγα λεπτά.
Όταν τα μανιτάρια έχουν πάρει χρώμα προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για ένα λεπτό για να απαλλαγούμε από το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τους χυμούς τους στο κέντρο του κάθε φύλλου λαδόκολλας.
Κάντε τρία διαγώνια κοψίματα στο κάθε λαυράκι στο δέρμα του κάθε ψαριού και στις δύο πλευρές χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Βάλτε το κάθε ψάρι πάνω από τα μανιτάρια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω κάθε ψάρι, στη συνέχεια, κολλήστε ένα κομμάτι φύλλο δάφνης και μερικά κλαδάκια θυμάρι σε κάθε ψάρι και τα υπόλοιπα βότανα τα ρίχνουμε μέσα και γύρω τους.
Ψεκάστε τα ψάρια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κλείστε τις λαδόκολλες μαζί για να δημιουργήσουν ένα χαλαρό αλλά ερμητικά σφραγισμένο δέμα.

Ψήστε για 25-30 λεπτά. Για να σερβίρετε βάλτε το κάθε δέμα σε πιάτο, ανοίξτε τα δέματα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Εκτυπώστε την συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: