Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Παγωτό Σοκολάτα

500 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. πλήρες γάλα
75 γραμ. ζάχαρη
3 μεγάλα κρόκους αυγών
1 Πρέζα αλάτι
50 γραμ. σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
100 γραμ. σοκολάτα, τουλάχιστον 60% κακάο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Κάντε το βασικό μείγμα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Φέρτε αργά σε βρασμό και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο για περίπου πέντε λεπτά.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε αργά το σχεδόν κρύο γάλα με την κρέμα γάλακτος στο μίγμα αυγών,
ανακατεύοντας συνεχώς. Μη χρησιμοποιείτε βραστό γάλα, γιατί αυτό μπορεί να μετατρέψει μίγμα των αυγών σας σε ομελέτα.
Ξαναρίξτε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και ζεστάνετε σιγά, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι συνέχεια, μέχρι να κάψει αλλά να μην βράσει. Ανακατεύουμε  σε αυτή τη θερμοκρασία για τέσσερα λεπτά.
Προσθέστε τη σοκολάτα και το κακάο στο ζεστό μίγμα και ανακατέψτε ελαφρά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε μια Παγωτομηχανή ή σε ένα αλουμινένιο σκεύος αν δεν έχετε Παγωτομηχανή.
Βάλτε το δοχείο στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
Αφαιρέστε κάθε μία ώρα και ανακατέψτε καλά.
Όταν είναι έτοιμο σερβίρετε.

Για να κάνετε παγωτό σοκολάτα με τσίλι.
Κάντε το παγωτό σοκολάτα όπως παραπάνω, στη συνέχεια, μετά τη σοκολάτα και κακάο σε σκόνη, προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ δοκιμάσετε τη σοκολάτα πρώτα στη συνέχεια αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε. Ανακατέψτε με το τσίλι για 10 δευτερόλεπτα.

Για να κάνετε παγωτό σοκολάτα μα τραγανά κομμάτια φουντουκιού. Μόλις ανακατέψτε την σοκολάτα και το κακάο σε σκόνη ρίξτε αργά 100 γραμμάρια τριμμένα φουντούκια έως ότου ενσωματωθούν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: