Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ριζότο με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

Υλικά
1 κουταλάκι γλυκού λάδι
1 σκελίδα σκόρδου
100 γραμ. μανιτάρια
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα βότανα τζίντζερ, πιπέρι, ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και μαϊντανό
200 γραμ. ρύζι
75 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κύβος λαχανικών διαλυμένο σε 700ml νερό βραστό

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και το προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα. Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα.
Ρίξτε τα βότανα και αφήστε να σοκαριστούν μαζί για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για καλυφτεί με το λάδι. Όταν το ρύζι αρχίζει να γίνετε διάφανο, ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποτρέψετε το ρύζι να κολλήσει στην κατσαρόλα.

Όταν το κρασί έχει σχεδόν απορροφηθεί, αρχίστε να προσθέσετε το ζωμό (ένα φλιτζάνι κάθε φορά). Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το ζωμό και στη συνέχεια να προσθέσετε ένα άλλο φλιτζάνι ζωμό. Επαναλάβετε έως ότου ο ζωμός έχει τελειώσει ή το ρύζι είναι μαγειρεμένο όπως το προτιμάται.  Πασπαλίστε με όποια βότανα θέλετε και δοκιμάσετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: