Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αλμυρό κόκκινο ρολό κέικ με πικάντικο τυρί κρέμα

Υλικά
130 γραμ. αλεύρι
½ κουταλάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
150 γραμ. βούτυρο μαλακό
120 ml γάλα
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
1 αυγό
250 γραμ τυρί κρέμα
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ψιλό αλάτι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την σόδας. Σε μια κανάτα, αναμίξτε μαζί το γάλα, και το κρασί.

Στο μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και το αυγό μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Χτυπήστε ελαφρά σε μια αργή ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο βούτυρο, βάλτε το κρασί και κατά διαστήματα το γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να ανακατευτούν καλά σε χυλό.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί με την λαδόκολλα και απλώστε το μέχρι τα άκρα. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου το κέικ να είναι ελαστικό και όταν το αγγίζετε ελαφρά  να επανέρχεται.
Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και καλύψτε το με μια υγρή πετσέτα. Αφήστε το κέικ για να κρυώσει λίγο.
Ενώ το κέικ κρυώνει ετοιμάστε την γέμιση σε ένα μπολ βάλτε το τυρί κρέμα, την σκόνη σκόρδου, και το λευκό πιπέρι και κτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και κτυπήστε ακριβώς μέχρι η γέμιση είναι λεία και απαλά. Σκόνη γυρίστε το ταψί και βγάλτε το κέικ πάνω στην βρεγμένη πετσέτα. Αλείψτε με το μείγμα τυριού
Αρχίζοντας στο στενό άκρο του κέικ, κυλήστε το με την πετσέτα μέχρι να γίνει ρολό και μέσα του νε είναι το τυρί κρέμα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς για 10 έως 15 λεπτά.

Πασπαλίστε με το ψιλό αλάτι και σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: