Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κεφτεδάκια κρεμμυδιού και κατσικίσιου τυριού με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκι γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
50 γραμ. βούτυρο
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
100 γραμ. αλεύρι
100 ml γάλα
100 γραμ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο  ή φέτα
8 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
50 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέστε τις φέτες κρεμμυδιού και το μέλι, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μέλει να ενωθεί με τα κρεμμύδια. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να μαγειρευτεί αργά και να καραμελώσουν για περίπου 15 λεπτά. Μόλις ψηθούν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τρία έως τέσσερα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε 50 γραμμάρια αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια, μαγειρέψτε για ένα λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά, στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί, και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέστε το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
Με το μείγμα κάνουμε κεφτεδάκια τα περνάμε στα άλλα 50 γραμμάρια αλεύρι, στη συνέχεια, μέσα από το αυγό και τέλος την φρυγανιά, ξανά στο αυγό και πάλι στην φρυγανιά για δεύτερη φορά.
Όταν είναι έτοιμα τα τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι για τρία έως τέσσερα λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Σερβίρετε με μια σαλάτα ρόκα με βαλσάμικο ξύδι και μια κουταλιά καραμελωμένα κρεμμύδια.

Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: