Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μπανάνα παγωτό

Υλικά
6 μεσαίες μπανάνες αποφλοιωμένες
2/3 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλάκια γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/8 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες
Κόβουμε τις μπανάνες κομμάτια και τις κατέβουμε με την καφέ ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήνουμε να απορροφηθεί η ζάχαρη.


Αμέσως μεταφέρετε τις μπανάνες και σιρόπι καραμέλας σε ένα μπλέντερ (αν περιμένετε πάρα πολύ καιρό, θα αρχίσουν να σκληραίνουν). Προσθέστε το γάλα, κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το αλάτι, και χτυπήστε να γίνουν πουρές.


Ψύξτε το μίγμα πολύ καλά στο ψυγείο.



Δώστε το μείγμα ένα γρήγορο χτύπημα με το σύρμα, και στη συνέχεια, βάλτε το να παγώσει σε μηχανή παγωτού 


ή σε ένα αλουμινένιο μπολ με καπάκι (από την Παγωτομηχανή βάλτε το σε αλουμινένιο μπολ) βάλτε το στην ψύξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς και σερβίρετε.

Εκτυπώστε την Συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: