Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μπακαλιάρος με πέστο βασιλικού

Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
1 λεμόνι χυμό
2-3 πρέζες Μείγμα αλάτι της Patty (δείτε εδώ το μείγμα)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Πέστο βασιλικού
1 ματσάκι βασιλικό
1/2 ματσάκι κόλιαντρο
100 γραμμάρια κουκουνάρια
75 γραμμάρια παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι νερό
Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Καβουρδίστε  τα κουκουνάρια, είτε σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή σε ένα ταψί στο φούρνο. Όταν ροδίσουν, μεταφέρετε τα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το λάδι ελιάς, τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού, το κόλιαντρο, το πιπέρι, και περίπου 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χτυπήστε τα καλά.

Τρίψτε την παρμεζάνα στις μικρές τρύπες ενός τρίφτη. Προσθέστε την στο μπλέντερ και να συνεχίστε να χτυπάτε, προσθέτοντας σιγά λίγο περισσότερο νερό, εάν είναι απαραίτητο, για να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα.

Δοκιμάστε το πέστο, προσαρμόζοντας την γεύσεις εάν είναι απαραίτητο με την προσθήκη περισσότερου λεμονιού ή μια μικρή πρέζα αλάτι. Πιθανότατα δεν θα χρειάζεται αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι ήδη αλμυρή.

Βάλτε το φιλέτο ψαριού σε ένα ταψί πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών της Patty, ρίχνουμε επάνω του τον χυμό λεμονιού και προσθέστε μερικές μικρές φέτες βούτυρο. Ψήστε στους 200°  για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε με το πέστο επάνω στο ψάρι.

Εκτυπώστετην Συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: