Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Αφράτη πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά
50 γραμ. βούτυρο
400 γραμ φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 πρέζες ρίγανη
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές σούπας ξηρό κρασί (προαιρετικό)
290 ml ζωμό κότας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 Χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
110 γραμ. αλεύρι
Από 1 Πρέζα αλάτι, πιπέρι καγιέν
85 γραμ. βούτυρο
220 ml νερού

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
50 γραμ. τυρί τσένταρ κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και τα βότανα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ γύρω από τις άκρες.
Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, τη μουστάρδα, το κρασί και τον ζωμό. Σιγοβράστε για λίγα λεπτά μέχρις ότου το μίγμα να έχει πήξει. Ανακατέψτε σε κρέμα γάλακτος, ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Για όλη νύχτα είναι το καλύτερο. Προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε.
Για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, και το πιπέρι καγιέν μαζί σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το νερό και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν το βούτυρο έχει λιώσει και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, βγάλτε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου το μίγμα να πήξει και να ξεκολλά από τις πλευρές της κατσαρόλας και να έχει γίνει μία σκληρή λεία ζύμη. Μεταφέρετε την στο μπολ του μίξερ.
Σταδιακά κτυπήστε τα αυγά στο μίγμα ζύμης έως ότου να είναι ρευστό. Ανακατέψτε το τυρί. Με ένα κουτάλι απλώστε την ζύμη σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο της ζύμης και φροντίστε να αφήνετε γύρο ζύμη κενή, πασπαλίζουμε τη γέμιση με τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνουμε μέχρι η ζύμη να έχει αυξηθεί και πάρει χρώμα, περίπου 50 έως 60 λεπτά.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: