Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Βούτυρο αμυγδάλου

Πολλές φορές θα θέλαμε να είχαμε βούτυρο αμυγδάλου ή άλλων ξυρών καρπών για να το βάλουμε σε γλυκό, επικάλυψη σε κέικ ή ακόμα να το γευτούμε με φρέσκα φρούτα. Θα σας δώσουμε μια εύκολη συνταγή για βούτυρο αμυγδάλου αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με όποιον άλλον ξυρό καρπό θέλετε ή και μείγμα ξυρών καρπών.

Υλικά
1/2 κιλό αμύγδαλα
1-2 κουταλιά σπορέλαιο (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να ψήσετε τα αμύγδαλα στο φούρνο.
Προτιμώ να κάνω αυτό σιγά-σιγά σε περίπου 180 βαθμούς. Αυτό είναι το βήμα είναι πολύ
σημαντικό, διότι αφαιρεί όλη την υγρασία από τα αμύγδαλα. Ψήστε τα αμύγδαλα για περίπου 25 λεπτά, προσέχοντας να μην καούν.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκάρα για ψήσιμο ξυρών καρπών , η οποία επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί. Αν δεν έχετε αυτό, απλά χρησιμοποιήστε ένα κανονικό ταψί.
Τα αμύγδαλα είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά στο εσωτερικό. Σπάστε ένα και ανοίξτε το για να ελέγξετε.


Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν πριν ξεκινήσετε το τρίψιμο. Σε ένα μούλτι βάλτε τα αμύγδαλα και χτυπήστε να γίνουν σκόνη.
Ξεκινήστε την ανάμειξη. Μετά από 15 δευτερόλεπτα περίπου, το μούλτι θα είναι κάπως έτσι. Θα υπάρχουν μεγάλα κομμάτια αμύγδαλα, καθώς και σε σκόνη.


Βγάλτε το καπάκι και να μεταφέρετε προσεκτικά τη σκόνη σε ένα ξεχωριστό μπολ. Όπως μπορείτε να δείτε, τείνει να συσσωρεύεται γύρω από το άνω άκρο. Είναι σαν μια παχιά σκόνη.


Χτυπήστε τα υπόλοιπα που δεν έγιναν ακόμα σκόνη. Συνεχίστε έως ότου όλα τα καρύδια είναι σε μορφή σκόνης.


Τώρα ξεκινήσει την επεξεργασία της σκόνης.


Γεμίσετε ένα μπολ κατά περίπου ένα τρίτο. Θα μετατραπεί σε βούτυρο αμυγδάλου μετά από περίπου 30-60 δευτερόλεπτα ανακατέματος. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε ή όχι να προσθέσετε το σπορέλαιο. Κάτι τέτοιο θα κάνει το βούτυρο αμυγδάλου πιο λείο και κρεμώδες. Δεν αλλάζει τη γεύση, οπότε θα ήθελα να συστήσω να χρησιμοποιήσετε σπορέλαιο. Σε αντίθετη περίπτωση, το βούτυρο αμυγδάλου μπορεί να είναι λίγο πολύ παχύ.

Σερβίρουμε με φρούτα ή βάλτε το σε σάλτσες, για σαλάτες ή σε γλυκά. Το βούτυρο αμυγδάλου αποθηκεύετε σε γυαλίτσα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: