Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Σαλάτα άσπρα φασόλια με τόνο

Υλικά
1 κονσέρβα μεγάλη τόνου σε νερό στραγγισμένη
400 γραμ. άσπρα φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας ξίδι λευκό
Χυμό μισού λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 ώριμες ντομάτες κομμένα σε φέτες
Μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να είναι μαλακά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάλτε τα πάντα εκτός από τις ντομάτες σε ένα μπολ. Ανακατέψτε και αφήστε να ηρεμήσουν για 30 λεπτά.


Σερβίρετε με φέτες ντομάτας πασπαλισμένα με μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: