Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Εύκολοι Θαλασσινοί κεφτέδες

Υλικά
200 γραμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
200 γραμ. καλαμάρια καθαρισμένα
250 γραμ. φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι καυτερή
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες, τα καλαμάρια και το φιλέτο μπακαλιάρου και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα βάζουμε και αυτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει μία ζύμη.
Μπορούμε τα κόψουμε στο μπλέντερ αλλά δεν θα είναι ίδια υφής.
Αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένα για 20 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και παίρνοντας από το μπολ ζύμη κάνουμε κεφτέδες. Τους βάζουμε στο ταψί Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώνουν και να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε με σάλτσα για βούτηγμα και τηγανιτές πατάτες.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: