Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Φωλιές μανιταριών με πατάτα και τυρί

Υλικά
4 φύλλα κρούστας
50 g ανάλατο βούτυρο λιωμένο
2 πατάτες σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμ. μανιτάρια σε κύβους
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια με λίγο αλάτι. Στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.
Σε τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μπολ με τις πατάτες βάζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα κρούστας και αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι σε κάθε φύλλο. Βάζουμε ξανά τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και το κόβουμε σε οκτώ τετράγωνα. Βάζουμε τα τετράγωνα σε ένα ταψί για muffin, (με θήκες) αφήνοντας τις γωνίες που εξέχουν να πέσουν στην άκρη.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι νε είναι τραγανά, αλλά όχι πάρα πολύ χρωματισμένα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, αλλά μέσα στις θήκες.
Αφήστε αναμμένο τον φούρνο αλλά μειώστε την θερμοκρασία σε 180 ° C.
Βάζουμε σε κάθε φωλιά από μια κουταλιά από το μπολ και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: