Μια συνταγή που είναι αποκλειστικότητα του Volta Koyzina για
τους λάτρεις του κρύου τσαγιού αλλά θέλουν συγχρόνως ένα κρύο γλυκό.
Αποκλειστικά σε πρώτη παρουσίαση για τους αναγνώστες της σελίδας
μας.
Υλικά
4 κλαδάκια τσάι βουνού
1/2 κουταλάκι μέλι
1 πορτοκάλι Την φλούδα (μόνο το έξω όχι το άσπρο)
2 φλιτζάνια νερό
100 γραμ κρέμα γάλακτος
100 γραμ. γάλα με όλα τα λιπαρά
50 γραμ. φουντούκια τριμμένα
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το μέλι και τις φλούδες
πορτοκαλιού. Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι να τις αφαιρέσουμε με το εργαλείο που
καθαρίζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφήνουμε σε
βρασμό για 32 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για ποιο γρήγορο κρύωμα βάζουμε το κατσαρολάκι σε μεγαλύτερη
κατσαρόλα που έχουμε μέσα κρύο νερό και παγάκια.
Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείτε.
Σερβίρουμε σε ποτήρια βάζοντας το τσάι σουρωμένο από ψιλό
σουρωτήρι μέχρι τα 2/3 του ποτηριού.
Συμπληρώνουμε μέχρι το χείλος με το πηγμένο γάλα και από πάνω
με κορνέ βάζουμε την σαντιγί. Πασπαλίζουμε στην κορφή με τριμμένο φουντούκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου