Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κρέμα παγωτό με φράουλες και μπισκότο

Από τις φραουλιές της αυλή μάζεψα 15 φράουλες, δεν είναι πολλές για να τις δοκιμάσουμε όλοι αλλά αν έμπαιναν σε ένα παγωτό θα έδιναν εκεί την γεύση τους και έτσι ξεκίνησαν να το φτιάξω.

Υλικά
500 γραμ. κρέμα γάλακτος πλήρης καλά παγωμένη από το ψυγείο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας
400 γραμ. φρέσκιες φράουλες κομμένες στην μέση
1 πακέτο μπισκότα (πτι μπερ)

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.



Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο. Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε σε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα μεμβράνη (για να ξεκολλήσει εύκολα το παγωτό) και αφήστε στις πλευρές να εξέχει αρκετή. Βάζουμε πρώτα μια στρώση φράουλες στον πάτο και από πάνω σπασμένα μπισκότα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα παγωτού και μετά πάλι φράουλες και μπισκότο.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει η φόρμα. Τραντάζουμε λίγο για να κλείσουν τυχόν κενά. Κλείνουμε με την περισσευούμενη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει, χωρίς να το ανακατέψουμε ενδιάμεσα, για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: