Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Φασόλια σαλάτα

Υλικά
275 γραμ. ξερά φασόλια μίνι
1 κουταλιά γλυκού κύμινου
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 λεμόνι Χυμός
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό τα φύλλα χοντροκομμένα
1 κουταλιά σούπας φρέσκα φύλλα μέντας
1 κουταλάκι γλυκού ξερό δυόσμο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 καλή πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώνουν (αλ τέντε). Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρύα φασόλια, το κύμινο, τον μισό μαϊντανό, την μέντα, τον δυόσμο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε ελαφριά να μην λιώσουν. Βάζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με πάπρικα και το υπόλοιπο λάδι. Μια δροσερή χορταστική σαλάτα.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: