Υλικά
9 κρόκοι αυγών
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
500 ml γάλα
125 γραμ. καφέ με γεύση μόκα
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να έχουν
κρεμώδη υφή.
Βάλτε το γάλα και τον αλεσμένο καφέ σε μια κατσαρόλα και βάλτε
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε το
για 10 λεπτά για να επιτρέψει στις γεύσεις για να εμποτίσουν το γάλα. Περάστε το
γάλα μέσα από λεπτό κόσκινο, και στη συνέχεια, ανακατέψτε το αρωματισμένο γάλα
στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά.
Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να
γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα από ένα κόσκινο σε ένα μπολ (για να
μην περάσουν τυχών χοντρά κομμάτια) και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία
δωματίου. Όταν κρυώσει βάλτε την κρέμα στον κάδο μηχανής παγωτού σύμφωνα με τις
οδηγίες του κατασκευαστή ή σε ένα μεταλλικό δοχείο και στην κατάψυξη ανακατεύοντας
κατά διαστήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου