Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Κεφτεδάκια του χορτοφάγου του Volta Koyzina

Υλικά
3 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
1 κουταλιά σούπα βούτυρο
2 φλιτζάνια ρεβίθια ωμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό τα φύλλα ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού κουρκούμη
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
500 ml ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πατάμε με το εξάρτημα του πουρέ να λιώσουν σε ομαλό πουρέ. Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε όταν είναι ακόμα ζεστός ο πουρές. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μούλτι χτυπάμε τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ, τα ρεβίθια, το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αυγό, το τυρί το κουρκουμά, αλάτι πιπέρι και το σκόρδο λιωμένο. Πλάθουμε καλά να γίνει μια ζύμη.
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να κάψει.
Σε πιατάκια βάζουμε το αλεύρι σε άλλο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα μπολάκι τα αυγά χτυπημένα.

Παίρνουμε λίγη από την ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό, και τέλος από την φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: