Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ψητά σύκα με μέλι και κρέμα γιαουρτιού με πραλίνα φουντουκιού

Αυτή η συνταγή αποτελείτε από άλλες τρείς που συνδυάστηκαν για ένα γλυκό σε καλοκαιρινό επίσημο γεύμα. Λίγο χρονοβόρα αλλά θα αποζημιωθείτε σίγουρα.

Υλικά
12 σύκα κομμένα κατά μήκος
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
6 κουταλιές σούπας μέλι
40 γραμ. ψιλοκομμένα φουντούκια
500 γραμ γιαούρτι στραγγιστό
75 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση
Για να κάνετε την κρέμα γιαουρτιού
Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε ένα λεπτό ύφασμα ή διπλή γάζα στη συνέχεια βάλτε το γιαούρτι μέσα στο ύφασμα και κλείστε τις πλευρές σαν πουγκί για να σφραγίσει.
Στερεώστε το πουγκί ώστε να μην ακουμπά στον πάτο του μπολ. Βάλτε στο ψυγείο για 12 έως 24 ώρες έως ότου όλο το παραπανίσιο υγρό του γιαουρτιού έχει αποστραγγιστεί και το γιαούρτι γίνεται πολύ παχύ.
Για να κάνετε την πραλίνα φουντουκιού
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. μαγειρέψτε ανακατεύοντας, μέχρι διαλύει η ζάχαρη και αφήστε να βράσει έως ότου το μίγμα πάρει ένα χρυσό χρώμα καραμέλας στις άκρες του κατσαρολιού. Ρίξτε τα φουντούκια μέσα ανακατέψτε και προσεκτικά χύστε το ζεστό μείγμα καραμέλας σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε όσο το δυνατόν λεπτότερο στρώμα. αφήστε κατά μέρος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το σπάμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ψίχουλα.
Ανακατέψτε τα τρία τέταρτα από τα ψίχουλα πραλίνας μέσω στο γιαούρτι και διατηρούμε τα υπόλοιπα ψίχουλα πραλίνας για το σερβίρισμα.
Πώς θα κάνετε το μέλι με τα ψητά σύκα
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε τα σύκα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το μέλι και τα ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι τα σύκα είναι μαλακά, αλλά να μην διαλύονται.

Σερβίρετε τα σύκα με την σάλτσα τους σε πιάτα μαζί με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη πραλίνα. 

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: