Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αχνιστά Μύδια Με Μπλε Τυρί

Υλικά
2 κιλά μύδια
20 γραμ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. ροκφόρ
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Κατ 'αρχάς, πλύνετε και καθαρίστε  τα μύδια σας. Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να τρέξει κρύο νερό πάνω τους. Αν κάποια είναι ανοιχτά πέσει νερό από την βρύση θα πρέπει να κλείσουν. Αν δεν κλείσουν να τα απομακρύνετε. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να σοταριστεί για περίπου 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν.
Ρίχνουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αυτή τη φορά απομακρύνουμε όσα δεν ανοίξουν. Σουρώνουμε την σάλτσα σε μπολ μαζί με τα μύδια.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και τα καρυκεύματα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα μύδια και σερβίρετε, με ψωμί ή πατάτες στο πλάι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: