Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Γρανίτα καρπούζι με ροδόνερο

Ανάλογα με την γεύση που θέλετε θα βάλετε το ροδόνερο. Αν η ποσότητα του είναι αρκετή θα έχετε μια γρανίτα τριαντάφυλλο.

Υλικά
Ροδόνερο
Ζάχαρη προαιρετικά
500 γραμ. καρπούζι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη φλούδα από το καρπούζι και αφαιρέστε όλες τις σπόρους. Κόψτε το σε κομμάτια και τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ με το ροδόνερο (βάλτε λίγο στην αρχή και δοκιμάστε). Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομαλός πουρές. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται δοκιμάσετε το ροδόνερο, προσθέστε να χρειάζεται λίγο περισσότερο.
Το άρωμα θα πρέπει να είναι αρκετά έντονο σε αυτό το σημείο, διότι θα μειωθεί κατά τη διάρκεια της κατάψυξης.

Βάλτε το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο και αφήστε το να παγώσει για 4 έως 6 ώρες. Με ένα πιρούνι, ξύστε και ανακατεύετε την γρανίτα κάθε μία ώρα για να πάρετε τους μικρούς, όμορφους κρυστάλλους πάγου.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: