Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Αρνάκι φρικασέ με αντίδια, κολοκυθάκια και λεμόνι

Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν το αρνί, επειδή έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ως εκ τούτου υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Αυτό είναι λάθος.
Στην πραγματικότητα, η επιστήμη υποστηρίζει σθεναρά την άποψη ότι οι δίαιτες υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος (τουλάχιστον 40 τοις εκατό των θερμίδων από λίπος) είναι καλύτερη για την απώλεια βάρους και τη γενική υγεία.
Αυτό υποστηρίζει σε μια αποκλειστική συνέντευξη του ο παγκοσμίου φήμης του Χάρβαρντ διατροφολόγος, ο Δρ David Ludwig.

Εκτέλεση
2 κιλά αρνίσιο κρέας
2 κρεμμύδια σε κύβους
3 λεμόνια ή λάιμ ξύσμα
1/2 κιλό αντίδια

3 κολοκύθια χοντροκομμένα
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι νερό
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Κόβουμε το αρνί σε κύβους ή μεγάλες μπουκιές.
Τσιγαρίζουμε το αρνί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Βάλτε το αρνί, το νερό, το λεμόνι ξύσμα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρέψτε σε ψηλή θερμοκρασία για περίπου 3-4 ώρες. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 ώρες ή μέχρι το αρνί είναι τρυφερό.



Βάζουμε τα αντίδια και ανακατέψτε το μαϊντανό και κόλιαντρο και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Δοκιμάστε και ρυθμίστε την γεύση αν είναι απαραίτητο (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο αλάτι).


Εκτυπώστε την Συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: