Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Μους σοκολάτας και κρέμας

Μία καταπληκτική μους με εναλλαγές κρέμας και σοκολάτας. Μια όχι πολύ εύκολη συνταγή αλλά η γεύση θα σας ανταμείψει.

Υλικά
250 ml πλήρες γάλα
3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
60 γραμ. καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάου
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
130 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμ. μαύρη σοκολάτα, συν 50 γραμ. για τρίψιμο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας Amaretto ή Grand Marnier

Εκτέλεση

Ξεκινήστε κάνοντας μια κρέμα
ζαχαροπλαστικής. Ζεστάνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπήστε ελαφρά σε μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέστε το καλαμποκάλευρο και την σκόνη κακάο. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ζεστό γάλα λίγο κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθούν. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς για να αποτρέψει το κόψιμο των  αυγών. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να κάνει φυσαλίδες, στη συνέχεια, ρίξτε το σε ένα καθαρό μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη σε επαφή με την επιφάνεια της κρέμας για να σταματήσει να μην κάνει πέτσα. Αφήστε το να κρυώσει.
Ρίχνουμε τα ασπράδια, χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μίξερ και χτύπησαν σε μαρέγκα. Συνεχίστε σε γρήγορη ταχύτητα, προσθέτοντας αργά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει γυαλιστερή κρέμα.
Εν τω μεταξύ, σπάστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τοποθετήστε την πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει να λιώσει, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχετε τέσσερα μπολ με διαφορετικά συστατικά. ανακατέψτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέστε το λικέρ. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καθαρίστε τη σπάτουλα και διπλώστε προσεκτικά την κρέμα σαντιγί στα ασπράδια αυγών. Διπλώστε το μισό του λευκού μίγματος στο μίγμα σοκολάτας, μέχρι την πλήρη μίξη τους, προσέχοντας να μην χάσει πάρα πολύ αέρα.

Βάλτε μερικές κουταλιές της μους σοκολάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, μετά μερικές κουταλιές από το λευκό μείγμα. Συνεχίστε την προσθήκη και αναμίξτε λίγο να κάνει σχήματα (νερά), αφήνοντας σκούρα και λευκά μέρη. Τελειώστε με ένα πλούσιο στρώμα τριμμένης μαύρης σοκολάτας στην κορυφή. Αφήστε την μους στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: