Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Panna Cotta Πορτοκαλί Με Ψητά Σύκα

Υλικά
4 φύλλα ζελατίνης
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
65 γραμ. ζάχαρη
400 γραμ. γιαούρτι
4 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
65 γραμ. ζάχαρη
6 σύκα
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
2-4 κουταλιές σούπας Gran Marnier

Εκτέλεση
Για την panna cotta, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Στραγγίξετε το νερό από τα φύλλα ζελατίνης, και στη συνέχεια, προσθέστε τα στην κατσαρόλα και βγάλτε την από τη φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Προσθέστε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και να ανακατέψτε.
Χωρίστε το μίγμα σε οκτώ με δέκα  γυάλινα φορμάκια και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρισμα κάντε τα ψητά σύκα. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και κόψτε τα σύκα σε φέτες, σοτάρουμε στο βούτυρο για πέντε λεπτά. Προσθέστε το Gran Marnier και αφήστε τα να τσιγαριστούν για ακόμη δύο ή τρία λεπτά.

Τοποθετήστε μια-δυο φέτες σύκο πάνω από κάθε φορμάκι κρέμα, περιχύνουμε και λίγο από την σάλτσα του τηγανιού και σερβίρετε.

Η συνταγή σε κάρτα για εκτύπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: