Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Παλλόμενο κέικ από Volta Koyzina

Υλικά
100 γραμ. ζάχαρη και 80 γραμ ζάχαρη (σε δύο δόσεις των 40 γραμ.)
4 αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια
200 γραμ. γιαούρτι
40 γραμ. βούτυρο
400 γραμ κρέμα τυρί
100 γραμ. αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γραμ. ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών,
το γιαούρτι, το βούτυρο, την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.


Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα από ένα σουρωτήρι για να είναι αφράτο και ανακατεύουμε πάλι καλά.


Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα άλλα 40 γραμ. ζάχαρη 


και ανακατεύουμε να αρχίσει να διαλύετε η ζάχαρη. 


Ρίχνουμε τα άλλα 40 γραμ. ζάχαρη και χτυπάμε  σε πολύ στερεή μαρέγκα.


Με μία σπάτουλα (μαριζ) ανακατεύουμε σε δύο δόσεις την μαρέγκα με το μείγμα του άλλου μπολ απαλά για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.




Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.



Γυρνάμε την φόρμα σε πιατέλα και σερβίρουμε το παλλόμενο κέικ μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: