Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Κρεατόπιτα

Υλικά
1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
400 γραμ. καρότα κομμένα σε κυβάκια
200 φλιτζάνι αρακά (κατεψυγμένο)
1 φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλάκια γλυκού σκόνη κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
500 γραμ. ζωμό λαχανικών
1 αυγό με λίγο νερό χτυπημένο


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κομματάκια κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα . ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας και το κάρυ και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε σκεπασμένο να βράσει για 1 ώρα περίπου. 


Ρίχνουμε τον αρακά και τα μανιτάρια αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσει.


Σε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ βάζουμε το ένα φύλλο ζύμης και το απλώνουμε να πατήσει καλά και στις πλευρές. Με ένα πιρούνι κάνουμε στον πάτο πολλές τρύπες.


Γεμίζουμε το πυρέξ με την κρύα πλέων γέμιση και την πατάμε να πάει παντού.


Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο και κάνουμε μερικές τρύπες (μπορούμε να αφαιρέσουμε με ένα κου πατ για περισσότερη διακόσμηση).


Βάζουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης από πάνω και το πατάμε με το πρώτο να ενωθούν, κόβουμε με μαχαίρι το περίσσιο γύρο από το πυρέξ.


Περνάμε με αυγό όλη την επιφάνια και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.





Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: