Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Πίτα ξεσκέπαστη με σοκολάτα

Υλικά
1 σφολιάτα έτοιμη
500 γραμ. αχλάδια κομπόστα
4 κουταλιές μαρμελάδα αχλάδι
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκοι αυγών
100 γραμ. ζάχαρη
300 γραμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Στρώνετε την σφολιάτα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, την τρυπάτε με πιρούνι και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την βγάζετε από το ψυγείο, αλείφετε επάνω της την μαρμελάδα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Λιώνετε την σοκολάτα σε μπέν μαρί. Χτυπάτε του κρόκους με
την ζάχαρη και προσθέτετε την σοκολάτα, σχεδόν κρύα, λίγη - λίγη χτυπώντας με το σύρμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνετε. Στραγγίζετε τα αχλάδια και τα κατανέμετε στο γλυκό. Σκεπάζετε με την κρέμα και βάζετε στο ψυγείο. Γαρνίρετε με φέτες από φρέσκο πορτοκάλι.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: