Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Χοιρινό με σέλινο

Υλικά
1200 γραμ. χοιρινό κρέας
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1 /2 κιλό σελινόριζα
Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λεμόνι


Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Το σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει. Καθαρίζετε το σέλινο, το πλένετε και το κόβετε σε χοντρές φέτες. Το ρίχνετε σε νερό που βράζει, αφήνετε να βράσει για 5 και μετά το στραγγίζετε. Όταν το κρέας μισοβράσει, ρίχνετε το ζεματισμένο σέλινο και 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου ζεστό νερό. Το σκεπάζετε με ένα πιάτο και κατόπιν με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι το κρέας και το σέλινο να μαλακώσουν.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Το τραβάτε από την φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το ζουμί του φαγητού, που πρέπει να είναι λιγότερο από 2 φλιτζάνια. Εάν δεν είναι τόσο το συμπληρώνετε με νερό. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζετε το μίγμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Το ρίχνετε μέσα στα χτυπημένους κρόκους και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό, το ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά 5 -6 λεπτά, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Το σερβίρετε αμέσως.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: