Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Πίτα στον φούρνο με σπαγγέτι μπολονέζ

Υλικά
300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
400 γραμ. τριμμένη ντομάτα
150 γραμ. βρασμένα ζυμαρικά σπαγγέτι
1 φύλλο ζύμης κουρού
150 γραμ. τυρί τσένταρ σε κυβάκια
1 αυγό χτυπημένο
30 γραμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί.


Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε για λίγο ακόμα.


Στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα βρασμένα ζυμαρικά. 


Ανακατεύομε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.


Απλώνουμε το φύλλο ζύμης και βάζουμε στο κέντρο τα ζυματικά με τον κιμά. 


Από πάνω βάζουμε τους κύβους τυριού και κόβουμε γύρο την ζύμη μας όπως στις φωτογραφίες (από τα μακαρόνια μέχρι έξω).




Τυλίγουμε πρώτα τις ακριανές μεριές και μετά τις κεντρικές προς τα μέσα.


Αλείφουμε με το αυγό όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. 


Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.


Βγάζουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να καθίσει. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: