Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατόπιτα

Υλικά
150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
6 αυγά
150 γραμ. αλεύρι
Για την γέμιση
4 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
Για το γλάσο
180 γραμ. σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκομμένη
80 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το κέικ. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπέν μαρί σε μια κουταλιά νερό. Χτυπάτε σε ένα μπολ το βούτυρο, με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την σοκολάτα λιωμένη και μετά τους κρόκους, έναν - έναν ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνετε με μια σπάτουλα με το μίγμα, προσθέτοντας τέλος και το αλεύρι, κοσκινισμένο και το ενσωματώνετε απαλά πάλι με σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, βουτυρωμένη βάλτε στον πάτο λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ξεφορμάρετε το κέικ, και το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε στην μέση οριζόντια, τοποθετήσετε το ένα φύλλο της σε πιατέλα, στρώνετε επάνω του την μαρμελάδα, σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας. Λιώνουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις λιώσει.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας το κέικ μας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του και απλώνουμε το γλάσο μέχρι τις άκρες του.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: