Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Γιουβέτσι με κάστανα και κριθαράκι του Volta Koyzina

Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας Ψαχνό από χοιρινό, αρνί, μοσχάρι ανάμεικτο
3 κουταλιές βούτυρο
750 γραμ. κάστανα
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι, Μπαχάρι και κύμινο
1/2 κιλό κριθαράκι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε τα κάστανα στον φούρνο και τα καθαρίζουμε.

Ανακατεύουμε τα ψημένα κάστανα, τα κομμάτια το κρέας, τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το μίγμα το βάζουμε σε ένα μεταλλικό ή πήλινο σκεύος που να μπαίνει στον φούρνο ( μικρότερο ταψί) και το αναποδογυρίζουμε στο μεγαλύτερο ταψί. Το σκεύος δεν το αφαιρούμε το βάζουμε σε κέντρο του άλλου ταψιού, προσέχοντας να μην πέσουν τα κομμάτια κρέας και αφήνοντας γύρω γύρω στο ταψί ένα περιθώριο. Πάνω στο σκεύος βάζουμε ένα βάρος και γύρω στο ταψί ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 2 1 /2 ώρες, προσθέτοντας αν χρειαστεί και λίγο νερό ακόμα. Σοτάρουμε το κριθαράκι με 3 κουταλιές βούτυρο και το ρίχνουμε στο ταψί γύρω από το σκεύος που έχει το μίγμα. Προσθέτουμε και άλλο νερό βραστό και αλάτι και το αφήνουμε να ψηθεί 45 λεπτά ακόμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αφαιρούμε το μέσα σκεύος και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: