Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Κολοκυθοτήγανο

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα
6 αυγά
250 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας φυτίνη
200 γραμ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
Μαϊντανός, δυόσμος, πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε το κολοκύθι στο τρίφτη χοντρό και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε έτσι 30 λεπτά για να στραγγίξει όλο το υγρό. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και τα ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με λάδι το ταψί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και μέσα σε αυτό τοποθετούμε το μίγμα.
Το στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ραντίζουμε με λάδι. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, ώσπου να ψηθεί καλά από κάτω και να ροδίσει.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: