Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Χωριάτικοι κεφτέδες

Υλικά
350 γραμ. φασόλια ξερά
350 γραμ. ρεβίθια ξερά
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό, άνηθο, πιπέρι και αλάτι
1 μικρό γιαούρτι
4 αυγά
Αλεύρι
λάδι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα όλα μαζί να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από μύλο μέσα σε ένα μπολ. Μέσα εκεί ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. τα αυγά, λίγο αλεύρι, το γιαούρτι και αν χρειαστεί λίγο νερό τα δουλεύουμε όλα καλά να γίνουν μία ζύμη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει. Παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το τηγανίζουμε ώσπου να πάρει χρώμα και από τις 2 μεριές.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: