Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κέικ με κακάο

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα
3/4 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι γλυκού Νες καφέ
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ, με την σόδα και με το αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο με
το σύρμα ή στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά την ζάχαρη.
Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε την σοκολάτα. Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι γλυκού κοφτό Νες καφέ και το προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού. Ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά. Προσθέτετε τα καρύδια.
Βάζετε το μίγμα σε ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει το σκεπάζετε με γλάσο καφέ (προαιρετικά). Γλάσο μόκα
αναμιγνύετε και χτυπάτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη,
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά Νες καφέ
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας κονιάκ.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: