Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ριζοκροκέτες

Υλικά
500 γραμ. ρύζι (για πιλάφι)
5 - 5 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο περίπου 150 γραμμ.
Αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κρόκος αυγού και 2 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Με το νερό, το ρύζι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, φτιάχνουμε ένα πιλάφι σπυρωτό.
Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί, τον κρόκο του αυγού, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, να γίνουν όλα μια μάζα.
Παίρνουμε κουταλιές από τη μάζα, τις πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα (ή οποιοδήποτε άλλα σχήμα της αρεσκείας μας), τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, να πάρουν απ' όλες τις μεριές τους χρυσόξανθο χρώμα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: