Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτα κρύο με σιρόπι

Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουβερτούρα σοκολάτα
λίγη φλούδα ξυσμένη από πορτοκάλι ή λεμόνι
Για το σιρόπι
5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση
Δουλεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα δουλεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα χλιαρό, τον χυμό από το πορτοκάλι, τα καρύδια, την τρούφα και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
Συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να πετύχουμε ένα στρωτό μίγμα. Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο το κόβουμε και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Έχουμε στο μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Αλείφουμε την επιφάνεια των κομματιών του κέικ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: