Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Τούρτα σοκολάτα

Υλικά
150 γραμ. καρυδόψιχα
6 αυγά
125 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. βούτυρο
Για την κρέμα
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κρόκοι αυγών
100 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
200 γραμ. βούτυρο

Για το σιρόπι
20 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση
Κοπανίζετε 100 γραμ. καρυδόψιχα. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και τα κοπανισμένα καρύδια. Ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ενώνετε με το μίγμα των κρόκων. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε σε φούρνο 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ την κρέμα. Λιώνετε την σοκολάτα, κομματιασμένη σε μπέν μαρί. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτετε το αλεύρι, αραιώνετε με το γάλα και βάζετε την κρέμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Προσθέτετε την σοκολάτα και αφήνετε να κρυώσει. Δουλεύετε το βούτυρο και το προσθέτετε λίγο λίγο στην κρέμα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας την ζάχαρη με το νερό και προσθέτοντας το κονιάκ. Κόβετε το κέικ σε 3 δίσκους. Τους βρέχετε με το σιρόπι, τους αλείφετε με την κρέμα, τους τοποθετήστε τον ένα επάνω στον άλλον και γαρνίρετε με τα καρύδια που κρατήσατε ακοπάνιστα. Διακοσμήστε με σαντιγύ και κομματάκια πορτοκάλι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: