Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Κριθαράκι με λουκάνικα και λαχανικά στον φούρνο.

Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι μεσαίο (1/2 κιλό)
2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κυβάκια
1 φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες κομμένες στα 4
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι μαϊντανό


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τον ζωμό ζεστό και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το λάδι και το κριθαράκι. Το βάζουμε στον φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πιεί τα υγρά του. Αν χρειαστεί περισσότερο ζωμό βάζουμε μπορούμε να προσθέσουμε και νερό.
Σε τηγάνι ψήνουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφαιρούμε χωρίς το λίπος τους.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Όταν το κριθαράκι μας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε στην επιφάνια την παρμεζάνα και τις ντομάτες και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε τον μαϊντανό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: