Υλικά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
5 αυγά
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
400 γραμ. κουβερτούρα (2 σοκολάτες)
Ζεματάτε και ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα κρατάτε λίγα για
γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα τα αλέθετε. Κοσκινίζετε το αλεύρι, και το ξανά κοσκινίζετε
με το μπέικιν πάουντερ και με το αλάτι. Χωρίζετε με προσοχή τα ασπράδια από τους
κρόκους αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ σε μαρέγκα. Χτυπάτε κατόπιν το
βούτυρο και όταν αφρατέψει ρίχνετε τμηματικά την ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τους
κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε το κονιάκ και
ρίχνετε στο μίγμα την μαρέγκα. Το ανακατεύετε ελαφρά με μια μαρίζ. Κατόπιν
προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και τα αμύγδαλα, ενώ ανακατεύετε ελαφρά με μαρίζ
ή σπάτουλα. Βάζετε το μίγμα σε φόρμα ορθογώνια, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με
αλεύρι. Το ψήνετε σε σιγανό φούρνο επί 1 1/2 ώρα περίπου. Όταν το κέικ κρυώσει
ρίχνετε επάνω σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη και γαρνίρετε με τα ασπρισμένα
αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου