Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Καρυδάτο με σοκολάτα

Υλικά
2 1/2 κιλά καρύδια κοπανισμένα
1/2 κιλό φρυγανιά κοπανισμένη
2 χαρτάκια βανίλια
1 μεγάλη σοκολάτα κουβερτούρα
1 κιλό ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
Κοπανάμε το καρύδι και την φρυγανιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την βανίλια και την σοκολάτα τριμμένη και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα 2 ποτήρια ζάχαρη με 2 1/2 ποτήρια νερό 5 λεπτά και κάνουμε σιρόπι.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο μίγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Παίρνουμε μια μια κουταλιά από το μίγμα, πλάθουμε διάφορα σχήματα, τα τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη και κατόπιν μέσα σε θήκες για τρουφάκια.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και ύστερα από 2-3
ώρες, είναι έτοιμα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: