Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Αγκινάρες μουσακά

Υλικά
10-12 αγκινάρες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
τυρί τριμμένο
φρυγανιά τριμμένη
 800 γραμ. κιμά
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
βούτυρο
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι,
6 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο,
3 φλιτζάνια γάλα
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις χωρίζετε στην μέση, τις βράζετε και τις στραγγίζετε. Αλείφετε ένα ταψάκι με βούτυρο, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και βάζετε μέσα τις αγκινάρες. Τις περιχύνετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.
Σοτάρετε με βούτυρο τον κιμά και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, λίγο τυρί και μια κουταλιά φρυγανιά. Σκεπάζετε με τον κιμά τις αγκινάρες.
Ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε σε κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά επί 2 -3 λεπτά. Το αποσύρετε από την φωτιά και του προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα. Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει. Την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο τριμμένο, λίγο τυρί και τα κρόκους των αυγών. Σκεπάζετε το φαγητό και το ψήνετε στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά περίπου.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: