Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Κορμός με κακάο και σοκολάτα

Υλικά
5 αυγά
150 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό μαγιά σε σκόνη
125 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές κακάο
70 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με την μαγιά, και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
Στρώνετε 1 φύλλο λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί, το βουτυρώνετε και αδειάζετε επάνω του το μίγμα. Το στρώνετε καλά με την σπάτουλα σε λεπτά στρώμα και το ψήνετε σε φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Το βγάζετε από τον φούρνο, το αναποδογυρίζετε σε υγρή πετσέτα, το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένο με την υγρή πετσέτα.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το βούτυρο με τα κακάο, την ζάχαρη άχνη και το λικέρ, προσθέτοντας τέλος και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Βγάζετε την πετσέτα από το ρολό, το απλώνετε και το αλείφετε με την 1/2 κρέμα. Το τυλίγετε ξανά και αλείφετε την επιφάνεια του με την υπόλοιπη κρέμα. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Αν θέλετε το διακοσμείτε κάνοντας ραβδώσεις στην επιφάνια και με φυλλαράκια σοκολάτας.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: