Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κρέμα σοκολάτας

Υλικό
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 λίτρο γάλα
50 γραμ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια

Εκτέλεση
Κομματιάζετε την σοκολάτα και την βάζετε να λιώσει σε μπέν μαρί με το γάλα. Προσθέτετε την ζάχαρη και αφήνετε να γίνει χλιαρή. Προσθέτετε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια, και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα. Την ανακατεύετε απαλά με την κρέμα σοκολάτας με μια σπάτουλα, αδειάζετε την κρέμα σε μπολάκια ή ποτήρια και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: