Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Μπουρέκι από κιμά και μελιτζάνα

Υλικά
1/2 κιλό κιμάς,
βούτυρο
1 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
2 ντομάτες
1/2 κιλό μελιτζάνες
9 φύλλα του μπακλαβά
Για την μπεσαμέλ
3 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
2-3 αυγά
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι με βούτυρο και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια.
Αφήνετε να σιγοβράσουν επί 30 λεπτά. Ψήνετε στον φούρνο τις μελιτζάνες, αφαιρείτε τον φλοιό και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζετε μπεσαμέλ σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστεί λίγο. Προσθέτετε το γάλα προσεκτικά και ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Ρίχνετε αλάτι πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας πάντα. Όταν πήξει αρκετά κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά λίγο χτυπημένα σιγά σιγά ενώ ανακατεύετε (να μην γίνουν ομελέτα) και προσθέτετε το τυρί. Αναμιγνύετε τον κιμά, τις μελιτζάνες και την μπεσαμέλ. Βάζετε 3 φύλλα βουτυρωμένα το ένα πάνω στο άλλο και ρίχνετε στην μια άκρη το 1/3 του μίγματος.
Διπλώνετε τις δυο άκρες προς το κέντρο και το τυλίγετε ρολό. Γίνεται ένα μεγάλο μπουρέκι. Ετοιμάζετε και άλλα δύο κατά τον ίδιο τρόπο. Τα βάζετε σε ταψί, τα περιχύνετε με βούτυρο και τα ψήνετε στον φούρνο επί 35 – 40 λεπτά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: