Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κάστανο κρέμα σοκολάτα

Υλικά
1/2 κιλό κάστανα
4 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
2 ζελατίνες
50 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χαράζετε σταυρωτά τα κάστανα. Τα βράζετε σε νερό με ελάχιστο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Τα περνάτε από την μηχανή του πουρέ.
Βάζετε σε μπέν μαρί τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη και προσθέτετε το γάλα.
Ανακατεύετε το μίγμα ώσπου να πήξει ελαφρά. Προσθέτετε την ζελατίνα αφού την μουσκέψετε σε 4 κουταλιές νερό και την σοκολάτα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, προσθέτετε τον πουρέ από κάστανα και την μισή κρέμα σαντιγί και την ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε την μους κάστανο σε γυάλινο μπολ και αφήνετε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο, για να παγώσει και να πήξει. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: