Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Χοιρινό με κρασί, κρεμμύδια και πράσινες πιπεριές

Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μεγάλους κύβους
1 κλωνάρι σέλινου ψιλοκομμένο,
3 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φετάκια
λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
μερικοί κόκκοι πιπεριού
αλάτι και πιπέρι
λίγο κόρν φλάουρ

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3 -4 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το κόρν φλάουρ. Ρίχνετε το κρασί και σκορπίζετε κατόπιν το σκόρδο και τους κόκκους του πιπεριού. Ρίχνετε τον κύβο των λαχανικών και λίγο ζεστό νερό.
Βράζετε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα του. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται και σερβίρετε με πιλάφι.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: