Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κατσικίσιο τυρί μαριναρισμένο με βότανα

Το πρώτο βράδυ στα Χανιά κάναμε την βόλτα μας δίπλα στο λιμάνι και σταματήσαμε σε ένα ρακάδικο για μια γρήγορη ρακί.
Μαζί με το ρακί μας πρόσφεραν ατζούρι και μαριναρισμένο κατσικίσιο τυρί μαζί με παξιμάδι. Ακόμα θυμάμαι την υφή και την υπέροχη γευστική μυρωδάτη αίσθηση του.

Υλικά
1/4 κιλού κατσικίσιο τυρί
3/4 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο Πολύ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Κόψτε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες. Τοποθετήστε τις φέτες κατσικίσιου τυριού σε ένα μόνο στρώμα σε ένα δοχείο με ένα καπάκι στεγανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα θυμαριού, το σκόρδο, την ρίγανη και το σχοινόπρασο.


Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το μείγμα βοτάνων πάνω από το κατσικίσιο τυρί και καλύπτουμε το δοχείο με αεροστεγές καπάκι ή περιτύλιγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Αφαιρέστε κατσικίσιο τυρί από το ψυγείο περίπου 20 λεπτά προτού να είστε έτοιμοι να το γευτείτε. 


Αυτό θα κάνει το τυρί να μαλακώσει λίγο, έτσι θα είναι ευκολότερο να το απλώσετε αν θέλετε σε ψωμί ή παξιμάδι.

Σερβίρετε κατσικίσιο τυρί με φέτες ψωμί ή παξιμάδι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: