Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Πίτα ανοιχτή με γαρίδες

Υλικά
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας έτοιμη
4 αυγά
2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
300 γραμ. γαρίδες
3 κουταλιές σούπας βασιλικό
30 γραμ. κουκουνάρι ψιλοκομμένο
50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει σε Θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανοίγουμε σε φύλλο, πάχους λίγων χιλιοστών. Βουτυρώνουμε μια ρηχή στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 22 εκ., και απλώνουμε μέσα τη σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης σχηματίζοντας γύρω-γύρω ένα «γείσο». Βάζουμε επάνω στη ζύμη μια στρογγυλή λαδόκολλα και τη σκεπάζουμε με ένα μεγάλο πιάτο που να πιάνει όσο περισσότερο χώρο. Ψήνουμε την πίτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς, επί 20 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, καθώς και μια πρέζα πιπέρι και αλάτι. Ζεματάμε για λίγα λεπτά τις γαρίδες σε νερό που βράζει, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε.


Όταν ψηθεί η πίτα, τη βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το πιάτο και τη λαδόκολλα και γεμίζουμε την πίτα με το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει. Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την ξαναβάζουμε στο φούρνο, πάντα στους 200 βαθμούς, για περίπου 1/2 ώρα. Αφού ψηθεί, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την πίτα στο φούρνο για λίγα λεπτά ακόμη, ώσπου να ροδίσει.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: