Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Φρικασέ

Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι από μπροστινό
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
5 ματσάκια άνηθος φρέσκος χοντροκομμένος
1-2 καρότα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1-2 λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο να καβουρδιστεί. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε.
Τα ρίχνουμε όλα στο κρέας να σωταριστούν
λίγο μαζί με τα καρότα κομμένα σε φέτες.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τον άνηθο, τον βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει και τον βάζουμε στο κρέας. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνε ι με λίγο ζουμί.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με λίγο νερό, προσθέτουμε το ζουμί των λεμονιών, παίρνουμε ζουμί από το φαγητό, τα χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να ανακατευτούν και σερβίρουμε αμέσως.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: